Vem vill springa jorden runt med mig?

Fantastiske Johan Steene springer upp och nedför  hammarby backen 104 ggr. Andra ultralöpare springer gata upp och ner  i Vasastan eller mellan alla T-stationer på gröna linjen. Kristina Palten satte nyss världsrekord på 48 h löpning  på  löpband. Själv så tyckte jag 30 h på fotrallyt var näst intill outhärdligt att gå för några år sedan. Nu går jag 55h nonstop och sneglar åt 72 h.

Jag brukar tycka att 10 ggr upp och ner för hammarby backen känns rätt lagom. Nästa gång  det är dax för back träning kommer jag att relatera till  Steenes bedrift och tänka att; klarar Steene 104 ggr borde väl jag klara minst 15-20 ggr. Tack Steene! Det sitter 90% i huvudet, resten är mentalt tror jag Steene har sagt.

Roger Bannister var först att springa  en Engelsk mil  under 4 min, han forcerade en fysisk och psykologisk gräns. Att läsa om  andras ”stolleprov” på bloggar och FB inspirerar, gör att jag själv flyttar fram mina mentala gränser och funderar på vilka äventyr jag vill göra.Ultraikoner som Rune Larsson och Björn Sunesson har gjort många fantastiska äventyr, som inspirerat många ultralöpare i Sverige.

Den brittiske löparen Robert Garside har hamnat i Guinness rekordbok som den förste som sprungit runt hela jorden. Bedriften tog hela 2 062 dagar . 40-årige Garside började sin rekordlånga joggingtur i oktober 1997 i New Delhi, Indien, och kom tillbaka dit i juni 2003.Vem blir första svensk?

Visst är det märkligt… vissa ser  10 km midnattslopp som sin max gräns, andra springer Jorden runt!

images

/Silvio

 

 

 

.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *