Vem är ultra?

Ibland läser jag eller hör  löpare säga  ”jag är ultra”  och jag undrar vad menar dom med det?  definition på ultradistans är alla distanser över marathon. Men vad gör mig till ultra? att springa distansen?

Vad skiljer ultralöpare från en löpare som tävlar deltar/tävlar på kortare distanser. Det här är mina erfarenheter efter  några års ultralöpande: Håll med eller säg emot ..

Ultralöpare: Ofta högutbildade, medelålders eller övre medelålder, många är singlar eller har haft relationer med varandra. Alla känner alla, många bloggar, deltar gärna i sociala löpnings aktiviteter, förvånansvärt ofta har de ingen egentligen idrottsbakgrund, tycker om att fika, tar gärna en bulle eller två på långpassen. Det finns ofta en  vänlighet löpare emellan. Det finns en känsla av samhörighet oavsett nivå och man välkomnar nya löpare till ”familjen”. De har gjort löpningen till en livsstil. Har hallen och garderober dingnande av löpargrejer alltifrån löpar ryggsäckar ,olika vätskesystem till minst 10 par löparskor.  De köper gärna nya prylar genom nätshopping på utländska sajter. Springer ogärna med vätskebälte ( endast för marathonfolket) Tävlar ofta,  gör tävlingar till ett äventyr där det är viktigare att ha kul en att pressa sin bästa tid.   Antar att  JAG ÄR ULTRA . haha.

20150613_092538

Jag och Pia tränar inför fotrallyt.

 

20150613_125224-2

Mitt favoritunderlag: hård packad grus/skogsstig.

/Silvio.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *