Identitet… Löpare

Löpning är en del av min identitet. När jag växte upp var mina idoler Freddy King i  tidningen Buster, 800 meters löparen Sebastian Coe, och den kubanska ”hästen” Alberto Juantorena. Jag ville vara som dem.

Löpning o ultragång passar min individualistiska och ngt introverta personlighet. Jag identifierar mig med en indianspejare springandes långa sträckor, ständigt i rörelse.

På vägen till jobbet i morse märker jag plötligt att jag går fel väg. Omedvetet har jag förföljt en kvinna med ett par aprikos färgade joggingskor, med en neon grön rand, Nike. Vilken modell tänker jag?.. måste vara en pegasus!  För några år sedan satt jag på ett fyrtio års kalas i Skåne och pratade med min bordsgranne om just Pegasus, och dess mjuka och ngt svampiga dämpning. Vilken jävla nörd jag är!

Att vara löpare uppfyller mina drömmar om det jag vill göra i livet, den jag vill vara. Inte bara så klart jag behöver annat också;Vara tillsammans  med mina underbara barn,vänner,kärlek, sociala sammanhang,resor o mkt annat. Men löpning är en del av mitt basbehov som människa, lika självklart som att sova och äta. Dessutom har löpningen aldrig varit så rolig, fylld av glädje som den är nu.  Jag har slutat att träna.. jag löper bara.

Mitt SL kort används allt mer sällan, jag tar mig  helst från punkt A till B löpandes eller gåendes. En investering på mitt hälsokonto.  Hur tar du dej hem från jobbet idag?

images

/Silvio

 

 

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *