Stockholm marathon 2016

Med minimala förberedelser ställde jag mig på startlinjen, sub 4 var målet, men så gick startskottet och jag ändrade mig snabbt och hängde på 3.30 haren istället. ”Men va fan, du skulle ju inte ta ut dig”, tänker jag för mig själv..varför måste jag alltid tävla!.. nä inte tävla, men jag behöver en liten morot.. så 3.30 får det bli! kommer jag  fram till efter en stunds resonerande med mig själv.

IMG_0124

Jag springer lätt och nöjd genom Stockholms gator, och häftar mig fast alldeles bakom 3.30 haren, Jag har uthålligheten och toppfarten, men inte riktigt tempot.

Jag känner dock att jag tillhör de starkare som orkar hänga med  farthållaren i 3.30 gruppen, och den sista milen springer vi förbi många framförvarande som inte kunnat hålla sitt utgångstempo.

Med 4 km kvar blir jag förbisprungen av en kille med blå tröja och tänker att jag ska öka lite, jag plockar ett tiotal löpare hur lätt som helst, men blåtröjan gör detsamma, vi springer förbi över 100 löpare, men blåtröjan är hela tiden  ca 50 meter framför mig. När jag kommer in på stadion börjar jag att spurta,speakern ropar mitt namn och på målrakan kommer jag ifatt blåtröjan som i samma stund som jag kommer ikapp svarar på min attack och plötsligt slåss vi som på ett OS om att komma först över mållinjen, jag missar fällningen över målgången, och  blåtröjan går segrande ur kampen.

IMG_0128IMG_0130

Vi tackar varandra för god match.

 

IMG_0148

Nöjd-glad och inspirerad  efter loppet, det blev 3h 26 min och en negativ split.

IMG_0145

All foto:Sara Cannava

Jag är tillbaka!

/Silvio

Next Post:
Previous Post:
This article was written by
There are 2 comments for this article

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *