Spring snabbare och utan smärta med hjälp av Osteopati

Osteopatisk medicin har sitt ursprung i USA där läkaren Andrew Taylor Still introducerade sina medicinska tankegångar om hur man borde behandla människor vid olika sjukdomar och besvär under den senare delen av 1800-talet. Ordet Osteopati kommer från grekiskan. Osteo- betyder ben, och pati- betyder lidande. Tolkningen ger i det osteopatiska sammanhanget  ”effekten från”. Osteopati betyder inte sjukdom i skelettet eller benlidande, utan ”skellets effekt på kroppens hälsa och sjukdom”.

Osteopatin grundar sig på de fyra principerna:

1. kroppen är en enhet:kropp,sinne,själ.

2. Kroppen är kapabel att självreglera, självläka,och upprätthålla vitalitet och hälsa.

3. Kroppens struktur och funktion är ömsesidigt relaterade till varandra.

4. En osteopatisk behandling baseras på förståelsen av dessa principer, det vill säga kroppens helhet,självreglerande förmåga och samspelet mellan struktur och funktion.

Silvio-8111

Inför den Osteopatiska behandlingen  gör jag först en undersökning, då tas stor hänsyn till strukturens rörelse,integrering av nervsystemet,till och återflöde av vätskor som blod och lymfvätska. Osteopaten är tränad för att i undersökningen kunna känna igen komponenterna av nedsatt funktion av kroppen. För det krävs god kunskap i både anatomi,fysiologi, och sjukdomslära.

Behandlingen är alltid individuell och problembaserad vilket innebär att behandlingen är unik för patienten och utgår efter just dennes förutsättningar som kroppshållning och skadehistorik. Oftast upplevs behandlingen som behaglig och mjuk och osteopaten använder sina händer som redskap. Osteopaten använder sig av allt ifrån strukturella metoder som ledjustering och mobilisering till mjuka subtila tekniker för att påverka fascia och inre organ. Man arbetar alltid ”med” kroppen,aldrig ”mot” den. Osteopaten tvingar aldrig fram en förändring utan leder kroppen och patienten mot bättre hälsa och funktion på ett naturligt sätt. Beroende på patientens tillstånd,kroppstyp och besvär använder man lämplig teknik för att skapa en varaktig förändring.

Vanliga åkommor man söker en osteopat för är rygg-och nackbesvär,ischias,huvudvärk,migrän,yrsel,andnings eller matsmältningsbesvär,sträckningar,muskel och ledvärk,musarm,tennisarmbåge,carpaltunnelsyndrom, förslitningsskador och stress. Mitt specialintresse  är löpnings relaterade besvär. Som osteopat och sjukgymnast kan jag erbjuda dig både en bredd och ett djup i min behandling, som hjälper dig att springa vidare utan smärta och dessutom ökar din vitalitet.

Är du Bloggläsare och läser det här erbjuder jag dig en konsultation till halva priset, dvs 350 kr

Välkommen till Silvio´s Osteopati !

http://www.stockholmsosteopaterna.se/

Homepage

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *