När blir man RACE READY?

                              Hur går ni tillväga när ni sätter er målsättning inför en tävling? 

 

imgres-1

Stockholm marathon har träningsgrupper,med olika tidsmål, där den snabbaste gruppen är sub 3 h, sen fortsätter det uppåt 3.15 gruppen,osv. Du bestämmer alltså ditt tidsmål långt i förväg. Om du tränar enligt programmet har du en rimlig chans att nå din målsättning.

Just nu tävlar ultralöparen Johan Steene i Tranpyrennerna, loppet är 866km med enormt massa höjdmeter, man har 400h på sig. En efter en tvingas meriterade ultralöpare kasta in handduken, Men Johan är i ledningen och trippar upp och nedför bergen med ett leende på läpparna. Hur har han blivit Race Ready? Jo, bla genom backträning i Hammarby backen 104 ggr på 21h! vilket motsvarar lika många höjdmeter som Mount Everest!. Hur kom han ens på tanken.. Inte konstigt att han får bergen i Frankrike att likna små kullar. Man blir bra på det man tränar på är en gammal sanning som håller.

Förra året sprang jag en kortare version av Swiss alpin,visserligen med en hård träningsvecka i benen, men jag tror inte det hade gjort någon skillnad, att springa slätlöpning utan backträning och sen delta i bergslopp är dumt. Loppet var dock fantastiskt på många andra sett eftersom det också var mitt första bergslopp.

Ett annat exempel på att ge sig hän och förbereda sig inför ett visst mål  är Skidåkaren Johan Olsson, som likt Sylvester Stallone i Rocky 4 åker ut till en stuga i vildmarken  och kör skiten ur sig inför mästerskap.

Om vi ska ge oss själva chansen att uppnå en viss målsättning oavsett vilken träningsnivå vi befinner krävs ofta mer utav oss än vi kanske inser.  Är du Race Ready inför höstens tävlingar?

images-1

/Silvio

Next Post:
This article was written by

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *