Månadens profil i mars; Torill Fonn

 

10250145_10206158374146212_4765691859249149427_n
Foto: Tim MIller
1) Vad gör dig till en framgångsrik ultralöpare ?
Det är en fråga jag ställt mig själv många gånger under de åren jag hållit på. I dagsläget vill jag tro att min erfarenhet är min största tillgång. Att ha fått tävla på hög nivå, mot världens allra bästa, och att numera få närma mig dem, gör att det finns ett driv att prestera ännu bättre, att testa min förmåga ytterligare.
Det har inte alltid varit bra resultat på mina lopp och att kunna vända motgång och nederlag till något positivt, att kunna ta lärdom av dem, ger resultat i nästa led.
Jag drivs mycket av känslor och använder både glädje och sorg för att prestera. Det låter kanske konstigt – eller inte…
Jag är ingen sådan som ”älskar att springa” För mig är det ett nödvändigt ont, av hälsoskäl, men jag njuter när jag tävlar på de riktigt långa distanserna.

2) Tränar du något annat än löpning ?
Jag tränar lite styrka på gymmet. Rena basövningar för bålstyrka, rygg och lite ben. I sanningens namn mer för min fåfänga än min löpning men latmasken i mig tycker inte det är fel att slå två flugor i en smäll

3) Vilken är din favoritsko?
I dagsläget måste jag säga att Hoka Clifton är den bästa sko jag någonsin sprungit i. Den passar mig utmärkt och har visat sig hålla utomordentligt bra över lång tid, både på träning och tävling och på många olika sorters underlag.

4) Har du ngn favorit tävling i Sverige eller utomlands?
Av tävlingar jag gjort, måste jag säga Kraftloppet (Finspång). Ett av de få lopp jag gjort som inte är tids- eller flervarvslopp. Lopp jag skulle vilja göra är bla Spartathlon (Grekland) och C2K (Australien) båda A-B lopp och ungefär lika långa om jag inte minns fel.

5) Skulle du kunna tänka dig att vara tränare?
Absolut! Dock inte som on-line coach.
Jag hade en period där jag tränade en grupp löpare i Skövde och det var bland det roligaste jag gjort. Privata omständigheter gjorde att detta inte fortsatte tyvärr.

6) Vad gör du om tio år?
Det har jag ingen aning om… Förhoppningsvis springer jag fortfarande och med lite tur befinner jag mig någonstans där jag känner harmoni med mig själv. //.Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *