Månadens löpare Maj 2015: Henrik Pehrson

DSCN0641

Foto: Henrik Pehrson.

1) Hur länge har du löptränat?

svar: Började löpträna lite smått hösten 2009 då jag anmälde mig till mitt första maraton i Stockholm 2010. Anmälde mig samtidigt till Team Stockholm marathon. Idrottade mycket som ung. Spelade fotboll till jag var 16-17. Spelade tennis, pingis, golf och åkte slalom. Fortsatte med golfen och det var den enda idrottsaktivitet jag tränade regelbundet fram till löpningen. Mellan 1999 och 2009 gjorde jag 10st ”En Svensk Klassiker” men tränade ingenting under denna tidsperiod.

2) Vad har du för idrottsbakgrund?

svar; Jag är en sociallöpare så sällskapet är mycket viktigare än underlaget. Tränar aldrig ensam och knappt om vi inte går ut och äter efteråt. Om jag måste välja ett underlag så skulle det vara obanad terräng. Rakt ut i skogen eller ut på fjället. Vi är ett gäng som ses varje vecka och springer ”Följa John” i skogen och med regeln att vi inte får springa på stigar. Härliga pass med full fokus på njutning och inget på distans och hastighet.

3)Hur länge har du fotat?  tävlar du i fotografering?

Svar;Har fotograferat några år och tycker det är ganska roligt. Är absolut ingen expert men tycker det är roligt. Har aldrig skickat in några bilder till någon tävling.

4) Har du någon annan okänd talang?

Vet inte om jag har någon okänd talang… då hade den ju inte varit okänd om jag visste vad det var… men i löparkretsar så kanske inte alla vet att jag gillar att analysera stora datamängder och älskar Excel…

5.Vad har du för löpar äventyr på gång?

Svar:Axplock på tävlingar under året: Swiss Alpine, Kiruna Extreme (tillsammans med Torkel Skogman), Medoc Marathon, Bislett 24h. Som vanligt blir det också Stockholm marathon, Lidingöloppet och Tjurruset

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *