Var är Mummutarna?

En klok kvinna sa till mig en gång; ”Man är inte sina prestationer”, alltså om du gör en värdelös tid på ditt 10 km lopp så är  du fortfarande lika fantastisk som dagen innan loppet. Idag satt jag på en restaurang på Grevgatan med en god vän när Carola Häggkvist plötsligt passerade förbi. Då kom jag att tänka på Tv programmet Så Mycket Bättre som jag  sett dagen innan där Carola skadade sig  under en cricketmatch när hon gav järnet. Hon ville vinna, tävlingsinstinkten tog över..

Att tävla,  att förbereda kroppen för kamp, har varit en del i människans överlevnad sedan vår begynnelse. De som varit framgångsrika har fört sin arvsmassa vidare till nästa generation. Man skulle därmed kunna säga att framgångsrik  tävlan  är  en  del i det naturliga urvalet. Skillnaden är  att förr var tävlingen en kamp mot Mammutar för att få päls o kött till vintern. Att stå och ladda inför ett lopp aktiverar samma fight and flight system..men var är  Mammutarna?

Numera ligger äran/vinsten i bästa fall i att kunna skryta på Facebook och få ihop så många likes som möjligt.  Eller hoppas på att arbetskamraterna på jobbet kommer ihåg att fråga på fikarasten huru du; ”hur  gick på det där loppet i helgen” ? ofta fråga ett.

Fråga  två brukar vara ”vad sprang du på för tid”?  Är frågan ställd av en träningskompis som ungefär vet vad du brukar springa på..och det gått mindre bra i loppet så blir fråga tre, ”vad hände”?

Nästa gång du inte persar på milen, tänk då på att det kunde ha varit värre…  Du blev i alla fall inte ihjältrampad av en Mammut !

/ Silvio.

 

 

Next Post:
Previous Post:
This article was written by
There are 2 comments for this article

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *