Har löpning blivit en materialsport?

bild

 

För några dagar sedan tittade jag på sportnytt som gjort ett reportage från skid vm i Falun. Varje skidåkare har 40 par skidor, och i landslagets buss finns vallor och utrustning för miljontals kronor. Det fick mig att börja fundera på min egen sportutrustning, speciellt det som rör löpning. Hur många par skor har jag? Dags att rannsaka mig själv! Efter en stunds letade i alla garderober hittade jag 13 par! Använder jag alla par? Nej så klart inte. Jag går runt på  fyra par, resterande är av olika anledningar satta i frysboxen..de är ok, men varför springa med ett par som bara är ok när jag har fyra par som känns riktigt bra?

Jag läste nyss en intervju med Anders Gärderud ,Os mästaren på 3000 m hinder.På en fråga om vilken hans favoritsko var, svarade han; ”De billigaste”. Jag gillar det svaret. Det är lätt att komplicera saker, man letar efter den perfekta skon, pulsklockan, färg matchade kläder och diverse utrustning när löpning i sin grund är så enkelt. I helgen sprang  jag förbi duktiga Petra Månström, löpar skribent på Svenska dagbladet,  som hade ”allting på” när hon var ute och tränade; super matchade kläder och löparskor och full make up. Att se snygg när man tränar är viktigt.

Så är löpningen en materialsport? ..Det blir vad du gör det till är mitt svar.. Hänger du på de senaste trenderna,vill ha en garderob som svämmar över av tights, löpar jackor  av olika material o snitt, skor , och dessutom deltar i  lopp världen över så kommer det i alla fall att kosta en del. Och för många är det värt det! Det fina är att du inte måste ha ngt.. förutom möjligen ett par  löparskor.

Jag uppskattar det enkla i livet; ett samtal, att sitta på en skärgårds klippa o lyssna på havet, äta ett mål mat med tända ljus. . I den bästa av världar är löpningen lika enkel,det är bara att springa,  vägen och du….

 

Unknown

/ Silvio.

 

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *