Fotrally Race rapport del 2 Bajamajan

images

Könsskillnad:Ett hett diskussionsämne innan fotrallyt i år var  bajamajan. Är det orättvist att kvinnor och män har lika lång toalett tid? Mitt svar blir ja. Det är lättare för killar att hitta en avskild plats vid sidan av vägen och spara den tid man annars skulle förbrukat på bajamajan, Bör kvinnor få längre toalettid? Mitt svar blir; Ja. Jag tycker att kvinnor kan få fem minuter längre per dygn under ett rally och sedan utvärderar man det.  Jag tror inte att det kommer avgöra ngn toppstrid.

Toalett eller vilorum? Stora delar av toppskiktet i årets fotrally utförde både behov A och B i dikeskanten för att kunna spara toalettid. Här undrar jag vart tävligen är på väg? Låt oss säga att 50 stycken av 300 personer nästa år har som strategi att göra behoven i dikeskanten? Vi har ju redan sett skräckexempel på hur otrevligt det är när en deltagare helt saknar vett och etikett. När jag var med tävligen 2012  sparade vinnaren sin toalett tid genom att göra behoven i dikeskanten, och sen ta en tupplur i en funktionärsbil. Nästa år tror  jag inte ngn  av de främsta kommer att sätta sin fot på bajamajan. När vi går allt längre är sömnen och brist på återhämtningen  avgörande. Därför blir bajamaja strategin allt viktigare. Att vi börjat vila i funktionärsbilen tycker jag är ett ofog och ingenting som framkommer som en möjlighet på fotrallyts hemsida. Hur  många av fotrally gångarna ges den möjligheten? Om det nu är toalettid är det väl knappast tillåtet att göra behoven i funktionärsbilen?

Reglerna  kring bajamajan  behöver ses över. Arrangören behöver också hitta ett mer hanterbart sätt att ha koll på alla deltagares återstående toalett tid.

Unknown

Vad blir nästa steg? Hänga en Lidl påse på rumpan? 🙂

/Silvio

Next Post:
Previous Post:
This article was written by
There are 2 comments for this article
 1. Jan-Eri at 15:24

  Det är därför jag aldrig kommer vara med på fotrallyt. Är det att vara vaken och gå under hela tiden så är det så och då ska man inte kunna sova. Om man nu inte gör det samtidigt som man går. Men varken på dass eller i funktionärsbilen.
  Ståtoa dragen av mc kanske

  • Silvio Author at 00:05

   Hej Jan-Erik!
   jag håller med dig,jag är säker på att det är bidragande orsak till att vi gått så långt i år.En tanke jag haft om man vill förhindra sovpauser är att maximera toalett pausen till 5 min per gång, alltså rätt gott om tid för att göra A+B, men för kort för att få ut så mkt av en sovpaus. Som det är nu kan man tom begära väckning av funktionären när man sover i funktionärs bilen.
   Tack för kommentar!
   mvh Silvio.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *