Fotrally Race rapport del 1

Grattis Fredrik Forström Du gjorde allt rätt!

80 timmar känns inte som ett dåligt resultat, tvärtom makalöst bra. Men mer än halvnöjd kommer jag inte bli med det här loppet eftersom ambitionen var att vinna.Varför vann jag inte?  funderar jag nu..  vad fanns det för omständigheter före loppet eller skeenden under  som varit avgörande för loppets toppstrid?

20150629_215914_resized

Mer sliten nummerlapp får man leta efter.

Landslaget:Bakgrund; Efter förra årets fotrally utsågs Mia Thomsen till förbundskapten  för ett fotrally landslag. Mia och jag har varit sambo och separerade våren 2015 och tiden efter har varit stökig vad gäller bodelning.  I  min segerintervju  förra året tar jag upp landslaget som en stark motivator till att vara med med ytterligare ett år.  Mia satte upp följande kriterier för att vara landslagsaktuell: erfarenhet från fotrally, kunna gå minst 40 h, samt ngt i stil med att kunna samarbeta och motivera andra. Vad gäller hennes egna kriterier borde jag vara självskriven i landslaget.

I maj förra året fick jag ett sms från Mia där hon deklarerade att så länge jag och hon hade ouppklarad  ekonomi så var jag inte aktuell att ingå i ett svenskt fotrally landslag, undertecknat ”förbundskaptenen”

Jag vidarebefordrade detta sms  till ledningen för fotrally,och undrade om det verkligen  får gå till så här. Följden blev att hon avsattes från att vara förbundskapten till att bli landslagskapten och att gång och vandringsförbundet tog ut sju stycken deltagare till  landslagsgruppen, av oss sju skulle slutligen fem personer tas ut av lagkaptenen Mia och bilda landslaget. I höstas förra året träffades vi landslagsaktuella  och fikade och pratade om drivkrafter ( se inlägg 2014-11-04)

Hela den här processen med landslaget dels OM jag skulle bli uttagen eller inte, samt vetskapen om att ha en ledare som inte vill ta ut mig av privata skäl och därmed så klart att inte vill att jag ska vinna, har gjort mig både frustrerad och ledsen. Både jag och Mia har fått lova Christer Svenson  i Svenska gå förbundet att vi skulle göra vårt bästa för att samarbeta. I maj bli jag,  Axelsson,  Grebäck, Forsström och Davidsson slutligen uttagna. Två dagar efter uttagningen tackar jag nej. Jag anser inte alla behöver behandlas lika i ett landslag men alla bör behandlas rättvist och med respekt. Så har inte varit fallet nu.Långt ifrån.

Jag vill inte bli  verbalt hånad under ett fotrally av en landslagskapten. Det blev jag nu. Jag har en önskan att man sätter gångarna i främre rummet och inte sig själv som ledare.Lika självklart är det att vi respekterar  övriga lag som deltar i tävlingen och inte rubricerar dessa som ”skitlag”.

Tyvärr fick landslaget inga motståndare från andra länder.  I år var det  under andra halvan av loppet jag mot landslaget kändes det som. Jag gjorde vad jag kunde; försökte ena andra starka gångare till att samarbeta som ett lag när lagtävlingen var över, Till slut blev omöjligt att stå emot, det blev ungefär som att tävla mot ett lagtempo lag i cykel. Jag tror på iden med lag. Någon  ur starka lagsammansättningar eller med super starka support team kommer att ha störst chans att vinna framöver.

/Silvio

Next Post:
Previous Post:
This article was written by
There are 3 comments for this article
 1. Cattis at 07:21

  Om det är en Race-rapport så förstår inte jag riktig varför Du blandar in ditt privata med Mia. Det behöver vi läsare absolut ingen information om för att ta del av hur du upplevde själva racet.

  Grattis till ett bra Fotrally

  • Silvio Author at 08:27

   Tack för kommentar.
   Min ambition med Race-rapporten är att återge hur jag resonerat och känt inför olika situationer som slutligen har inverkat på mitt resultat oavsett om det är positivt eller negativt.Jag tycker också det är viktigt att ta upp bakgrunden till att jag tackade nej till landslaget.Många har frågat. Jag kunde helt enkelt inte dela den värdegemenskap som Lagkaptenen satt upp. Att det sedan prestations mässigt inte gynnade mig att tacka nej är jag inte direkt förvånad över.

  • LL at 08:20

   Det är väl upp till var och en att skriva vad man vill på sin egen blogg? Om du inte vill behöver du ju inte läsa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *