Dejt för löparsinglar i Stockholm

Idag var jag på en singelaktivitet  arrangerad av Träning o Mingel. Det är ett sportnätverk som har startats upp av Alexandra  Bernvetter och Ulrika Lilliehöök. Ide´n är att kombinera fysisk aktivitet och träffa andra singlar. Aktiviteten avslutas ofta med fika på ngt av stans kaféer . Idag var det ”singelspring”  runt Djurgården.  Jag mötte upp min kamrat Adrian utanför NK , vi sprang förväntansfulla ner till mötesplatsen Asics huset längre ner på Hamngatan. Jag hade läst på Träning o Mingels hemsida  att man skulle delas in i grupper.

Hur då tänkte jag? efter löparkapacitet ? eller  ålder?.  Adrian kastade tidigt in en brasklapp att han hade ont i knäna. Ingen  anmälan om vilka som tänker komma görs, så det finns ett överraskningsmoment här . När vi kommer in genom entrén  såg  vi mest män i 30 -40 års ålder, men så dyker det upp några kvinnor . Totalt var vi ca 25, varav ca 15  av dessa var män. Spridningen av åldrar var rätt stor.  Alexandra föreslog tre grupper, 5.00/km, 5.30/km samt promenad gruppen.   5.00/km gruppen  bestod av sju killar och en tjej så den gick bort, återstod 5.30 gruppen. Inte tänkte jag gå, det heter ju singelspring!

Blickarna är de samma men arenan är en annan. Man spanar in varandra, gillande blickar tillbaka, eller ingen blick alls. Stämningen är uppsluppen när vi ger oss iväg. Till november månads  tre soltimmar  i Stockholm läggs ytterligare två . Snacket i min grupp handlar om löpning och singellivet. Efter en fin  löptur tar vi oss vidare till  ett  SATS  gym med hälsofik.

Adrian tackar för sig, han känner nog att här finns inte så mkt att hämta för honom, tv soffan med vinterstudion lockar mer idag. Jag får en pratstund med  snygga Alexandra som berättar om flera som träffats och blivit sambo och tom bildat familj.

Här är mitt samlade omdöme om aktiviteten:

Det här var bra:

+ Konceptet  att förena singlar med  liknande intressen är lysande.

+ Att först träna och sedan fika gör att det finns gott om tid att bilda sig en uppfattning om man är intresserad av någon.

+ Alexandra har en avslappnad attityd och låter andra ta initiativ.

Det här kan bli bättre:

– Chansen känns ganska liten att träffa ngn där det finns ett ömsesidigt  intresse, när  vi  var så få vid dagens aktivitet.

-Aktiviteten  kändes en aning oorganiserad, två ledare hade varit bättre.

Så jag ger Träning o Mingel;  3/5  Hjärtan.

”Träffade” jag ngn..Nej inte den här gången men jag kan absolut tänka mig att återkomma till en aktivitet hos Träning o Mingel !

images

/Silvio.

 

 

 

 

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *